Barion Pixel Sajtódíj díjátadó – 2021. június 3. 18 óra – Esély Labor Egyesület

Sajtódíj díjátadó – 2021. június 3. 18 óra

Az idei évünk is elég rendhagyóra sikeredett a Szegénységről Méltósággal Sajtódíj projekt életében. 2021-ben ötödik alkalommal terveztük értékelni azokat a sajtóanyagokat, melyek pályázati úton nevezve beérkeztek hozzánk. Célunk az volt, hogy a 2020-as év történeteit feldolgozó pályamunkák elé tükröt tartsunk tapasztalati szakértő zsűrink segítségével. Értékeltük azokat az alkotásokat – legyen az írott/print, videó/TV vagy podcast/rádiós anyag – melyek körültekintően jelenítenek meg szegénységgel kapcsolatos élethelyzeteket. Médiakezdeményezésünk célja olyan újságírói munkák jutalmazása, amelyek a szegénységben és társadalmi kirekesztésben élő emberek helyzetét kliséktől mentesen, perspektívát mutatva, a statisztikai adatok mögött az embert és erőfeszítéseit láttatják. A díj célja többek között, hogy

  • felhívja a figyelmet az érintettek véleményének figyelembe vételére a közéletben,
  • szegénységről szóló minőségi sajtóanyagok elkészítésére ösztönözzön,
  • presztízst jelentsen,
  • és hitelességet kölcsönözzön az újságírók számára.

A COVID-vírussal jelentkező krízis az idei év munkáját teljes egészében online szervezésre kényszerítette, így személyes díjátadónk idén is elmarad. Most a személyes díjátadó helyett JÚNIUS 3-ÁN csütörtök este 18 órakor tartjuk meg idei eredményhirdetésünket, mely online lesz követhető. Ehhez részleteket a díjátadó facebook-eseményében frissítünk. Házigazdánk, Dávid Ferenc (Tilos Rádió).

A díjakat idén is Kaszanitzky Anna formatervezőnek köszönjük.

Együttműködő partnereink idén is az ERSTE Stiftung, az Európai Szegénységellenes Hálózat, az atlatszo.hu és az ELTE MÉDIA voltak. Az atlatszo.hu blogján olvasható betekintés az idei díjátadó előkészületeibe. Az ELTE BTK Média tanszékének köszönhetően pedig egy izgalmas egyetemi beszélgetés keretében részletesebben megismerhettük a változó hazai médiavilágot újságírói szemszögből, és a civil és szociális területen dolgozók tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy milyen nehézségeket hozott a járványhelyzet. A beszélgetés videója visszanézhető itt.