Barion Pixel Sajtódíj díjátadó – 2022. június 9. 18 óra, Auróra – Esély Labor Egyesület

Sajtódíj díjátadó – 2022. június 9. 18 óra, Auróra

2022-ben hatodik alkalommal értékeltük azokat a sajtóanyagokat, melyek pályázati úton nevezve beérkeztek hozzánk. Célunk az volt, hogy a 2021-as év történeteit feldolgozó pályamunkák elé tükröt tartsunk tapasztalati szakértő zsűrink segítségével.

Értékeltük azokat az alkotásokat – legyen az írott/print, videó/TV vagy podcast/rádiós anyag – melyek körültekintően jelenítenek meg szegénységgel kapcsolatos élethelyzeteket. Médiakezdeményezésünk célja olyan újságírói munkák jutalmazása, amelyek a szegénységben és társadalmi kirekesztésben élő emberek helyzetét kliséktől mentesen, perspektívát mutatva, a statisztikai adatok mögött az embert és erőfeszítéseit láttatják. A díj célja többek között, hogy

  • felhívja a figyelmet az érintettek véleményének figyelembe vételére a közéletben,
  • szegénységről szóló minőségi sajtóanyagok elkészítésére ösztönözzön,
  • presztízst jelentsen,
  • és hitelességet kölcsönözzön az újságírók számára.

JÚNIUS 9-én csütörtök este 18 órakor tartjuk meg idei eredményhirdetésünket, melyet idén újra élőben szervezünk meg. Ehhez részleteket a díjátadó facebook-eseményében frissítünk.

Házigazdánk, Dávid Ferenc (Tilos Rádió).

A díjakat idén is Kaszanitzky Anna formatervezőnek köszönjük.

Együttműködő partnereink idén is az ERSTE Stiftung, az Európai Szegénységellenes Hálózat, az atlatszo.hu és az ELTE MÉDIA voltak. Az atlatszo.hu blogján olvasható betekintés az idei díjátadó előkészületeibe, és egy interjú zsűritagunkkal, Jancsó Judittal. Az ELTE BTK Média tanszékének köszönhetően pedig egy izgalmas egyetemi beszélgetés keretében részletesebben körüljártuk a független média szegénységképét újságírókkal, kutatókkal és civil területen dolgozókkal. A beszélgetés videója visszanézhető itt.