Barion Pixel A 2021-es Sajtódíj hangjai – bemutatkozik zsűrink – Esély Labor Egyesület

A 2021-es Sajtódíj hangjai – bemutatkozik zsűrink

A Szegénységről Méltósággal Sajtódíj projektünk során az egyik legfontosabb folyamat, amikor zsűrink értékel a beérkezett médiamunkákból. Ez egy intenzív időszak és kiválasztási munka, rengeteget beszélgetünk a szegénységábrázolásról, a média helyzetéről és az aktuális pályamunkákról. Nehéz visszaadni csapatunk meglátásait, és képviselt értékeit, ezt szeretnénk most visszatekintve mégis megtenni egy rövid bemutatkozóval.

A 2021-es csapat

Bogdánné Tímea: ” Azért szeretem ezt a munkát, mert az érintettek mondanivalója és hangja ki van hangosítva. Bízva abban, hogy eljut a célzott személyhez.”

Kuru János: “17 éves vagyok, sokszor írok szövegeket, rapet. A pályamunkákat igazából a saját tapasztalataim által zsűriztem.”

Mida Tímea: “Nagyon érdekes és fontos anyagokat zsűrizhettem. Fontos számomra, hogy egy anyag őszinte és érzékeny legyen, különösen, ha az érintettek meg vannak szólítva és meg is szólalnak benne.

Tóth Tünde: “Számomra ez a nyertes riport egy ilyen “bátorítás” volt, ami úgy beszélt a szegénységről és a hátrányokról, mint leküzdhető dolgokról. Bár tudom, hogy igazán a rendszerszintű változás jelentene igazi segítséget, a civil csoportomban való munkám azonban megtanított arra, hogy sok kis lépés teszi ki a hosszú utat

Turi Zsuzsi: “Örülök, hogy zsűritag lehetek. Sok érdekes történetet megismerhetek. Érdekes számomra a döntés folyamata is. Bátorítom a szakmát méltó anyagok készítésére és biztatok mindenkit érdeklődésre, olvasásra, hang- és videóanyagok megismerésére a szegénység valóságáról.”