Barion Pixel Tegyük láthatóvá a szociális munkásokat és a munkájukat! Követes adománygyűjtésbe kezdtünk – Esély Labor Egyesület

Tegyük láthatóvá a szociális munkásokat és a munkájukat! Követes adománygyűjtésbe kezdtünk

Tudtad, hogy ma Magyarországon szociális munkások ezreinek hivatása, hogy megfelelő segítséget nyújtsanak azoknak, akiknek szükségük van erre? Mégis olyan keveset tudunk a segítőkről, akik a háttérben ott vannak a tanuló gyerekek mellett az iskolákban és tanodákban, kórházakban a betegágyaknál, a szegénységben élő emberek mellett, segítik az időseket, az álláskeresőket vagy a szenvedélybetegséggel küzdőket is – és még sokakat. Ezek a segítő szakemberek, a szociális munkások, gyakran maguk is igen nehéz körülmények között dolgoznak, ám nem kapják meg sem azt az anyagi, sem emberi megbecsülést, amilyet másokért végzett munkájukért érdemelnek. Pedig a járvány is megmutatta, hogy a társadalomnak a szociális ágazat munkájára nemcsak szüksége van, hanem a szolidaritás és a hatékony segítségnyújtás elengedhetetlen ahhoz, hogy ilyen kríziseket együtt átvészeljünk.

Változtassunk: mutassuk meg a láthatatlan segítőket! 

Ezért követeinkkel az Új Nap, Új Remények gyűjtés keretébenTegyük láthatóvá a szociális munkásokat és a munkájukat! 2021 adománygyűjtést indítottunk, amelynek célja, hogy a szociális munkások segítő tevékenységét szélesebb körben ismertté és elismertté tegyük. A gyűjtés után szociális munkásokból, szociális szakemberekből és aktivistákból álló egyesületünkkel kommunikációs kampányt indítunk, azt remélve, hogy a szakmai körön kívül is láthatóvá tudjuk tenni értékteremtő munkájukat.

Nélküled nem megy, szükségünk van a segítségedre! Ha szerinted is fontos az ügyünk, adománygyűjtésünket a Jó Ügyekért adománygyűjtő oldalán ITT támogathatod! Köszönjük!