Barion Pixel Mi nem a clickbaitet díjazzuk! – átadtuk az idei Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat – Esély Labor Egyesület

Mi nem a clickbaitet díjazzuk! – átadtuk az idei Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat

Az Esély Labor Egyesület – az Átlátszó, az ERSTE Stiftung, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék és az Erősítő közreműködésével – ötödszörre is kiosztotta a Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat. A díjakról, ahogyan eddig is, 5 fős, tapasztalati szakértőkből álló zsűri döntött. A kezdeményezés keretében azokat a 2020. január 1. és december 31. között megjelent cikkeket, riportokat, interjúkat, tudósításokat – és ezen keresztül alkotóikat – díjaztuk, amelyek megfelelő módon: körültekintően, méltósággal és árnyaltan mutatják be a szegénységben élők helyzetét. 

A nyilvános díjátadó idén is elmaradt, de nagy örömünkre, az enyhülő járványhelyzetnek köszönhetően a tavalyinál meghittebb ünnepséget rendezhettünk – így a 2021-es nyertesek személyesen vehették át a díjakat a zsűritagoktól. Az átadó házigazdája Dávid Ferenc volt (Tilos Rádió), a teljes műsor itt tekinthető meg.

Az idei díjazottak:

1. díj – Print/oline kategória

Ónody-Molnár Dóra: Misi bácsi naplója – A csörögi roma fiatalok megkapták a kártérítésüket (168 óra)

1.díj – Videó/TV kategória

Hatala Noémi, Klopfstein-László Bálint, Rózsahegyi Regő:  Legyen végre pénzem tonnaszám (Partizán)

1. díj – Rádió/Podcast kategória

Józsa Márta: Útszélen  (Klubrádió)

Különdíjak

Különdíj – Rádió/Podcast kategória

Báthory Róbert: Szelfi Zsiga Melindával és Kocsis Krisztiánnal (Szabad Európa)

Különdíj – Írott/online kategória

Tompos Ádám: Még gyertyát se bírok venni (Magyar Hang)