Barion Pixel ECON, azaz Európai Közösségszervezők Hálózata – Esély Labor Egyesület

ECON, azaz Európai Közösségszervezők Hálózata

Az Esély Labor Egyesület a European Community Organizers Network (ECON, azaz Európai Közösségszervezők Hálózata) tagja. Az ECON idén, 2019 tavaszán megújította vezető testületét, az 5 fős boardot. A tisztújításon egyesületünknek mint tagnak is volt szavazati joga.
A jelöltek közül az általunk javasolt jelöltek kerültek be a boardba, többek között Bárányi Ildikó, felügyelő bizottságunk tagja is, alább beszámolója következik:

Az új board megválasztása óta igyekszünk a szervezet működését átláthatóbbá, szabályozottabbá tenni, és jobban megfogalmazni mire lehet szüksége a tagságnak. A tagok számbavétele is megtörtént, és nagy örömünkre lehetőség nyílt egy új félmunkaidős munkatárs alkalmazására, aki kifejezetten a tagsággal foglalkozik majd. Ő Lavinia Chiburte, a román Ce-Re közösségszervező egyesület munkatársa is egyben, 8 éves közösségszervezői tapasztalattal. Aktuálisan szervezzük a következő donor szemináriumot, amelyre december 5-én kerül sor Berlinben, majd ezt követően lesz az éves közgyűlés, december 5-8 között.

A decemberi találkozón már két új társult tag is jelen lesz, egy angliai közösségszervező csapat képviselője (Community Organizers UK,  https://www.corganisers.org.uk/), és egy romániai csoporté, akik Iasi városában végeznek figyelemreméltó munkát (Civica, román nyelvű honlapjuk: https://asociatiacivica.ro/ ). A decemberi találkozón erősen számítunk a tagság képviselőinek visszajelzéseire is, amelyből elindul majd a stratégia újragondolása, hogy az ECON jobban megfeleljen a tagság elvárásainak.