Barion Pixel Az Európai Szegénységellenes Hálózat (EAPN) találkozója Helsinkiben – Esély Labor Egyesület

Az Európai Szegénységellenes Hálózat (EAPN) találkozója Helsinkiben

2019 szeptember 13. és 16. között zajlott az Európai Szegénységellenes Hálózat (European Anti Poverty Network) találkozója Helsinkiben, amelynek 32 ország a tagja. A Magyar Szegénységellenes Hálózat tagjaként mi is képviseltettük magunkat, sőt lehetőségünk volt a magyar Hálózat munkájáról, valamint egyesületünk tevékenységéről is beszélni.

Kik képviseltek minket?
Juhos Katalin – ExCo (Az EAPN egyik döntéshozó testülete, bizottsága, Executive Committee)
Jász Krisztina – EUISG (Az EAPN szakmai munkacsoportja, EU Inclusion Strategic Group)
Albert Kinga – PEP (Szegénységben élők európai találkozója, Meeting of People Experiencing Poverty)
A szeptemberi közgyűlésen az egyesület harmadik tagként Csordás Anettet delegálta.

Mindkét eseményen (az EAPN közgyűlése és az ExCo) a szervezet 2020-as terveit és költségvetését beszéltük át és fogadtuk el, valamint egy EAPN’s Strategic Review (az Európai Szegénységellenes Hálózat stratégiai értékelése) nevű dokumentumot.

Végül tartottunk egy mini (2*15 perces) workshopot arról, hogy a Magyar Szegénységellenes Hálózat és az Esély Labor Egyesület hogyan alakult át, újult meg és, hogy hogyan szereztünk/szerzünk forrásokat a szervezetnek.

Az Európai Szegénységellenes Hálózat stratégiai munkacsoportjában (EUISG), az ExCo-val közös tanácskozáson kívül, a nyáron az alábbi tevékenységek zajlottak: 


A Nemzeti Reformprogrammal és az Országspecifikus Ajánlásokkal kapcsolatos kérdőív kitöltése, és egy oktatással kapcsolatos dokumentumhoz kapcsolódó információ szolgáltatás, amelyhez a Lépjünk, hogy léphessenek! járult hozzá jelentős mértékben. A dokumentum véglegesítése ősz végére várható.