Méltó Megélhetés Munkacsoport

A MÉLTÓ MEGÉLHETÉS MUNKACSOPORT (MMMcs) a szegénység visszaszorításával foglalkozik tájékoztató, érdekérvényesítő kampányokon és eseményeken keresztül. A családi pótlék megduplázásának ügyén dolgozunk. Kérjük, segíts Te is!


Családi pótlék

A családi pótlék összege 2008 óta sokat veszített az értékéből, pedig fontos lenne, hogy a gyermeknevelés többletköltségeihez érdemben hozzájáruljon, segítse, hogy a gyerekek anyagilag stabilabb körülmények között nőhessenek fel. A koronavírus-járvány okozta válságban ez még sürgetőbb, mint korábban. Ezért DUPLÁZZUK MEG A CSALÁDI PÓTLÉKOT! címmel kampányt indítottunk:

  1. petíciónkat több mint 36 000 fő írta alá, csatlakozz Te is!
  2. elmondanád, hogy szerinted miért fontos megemelni a családi pótlék összegét? Oszd meg velünk a véleményedet!

Rólunk

  • 2017 óta dolgozunk a családi pótlék megemelésének ügyén, ami COVID-19 válság miatt aktuálisabb, mint valaha!
  • Célunk, hogy jobb szociális védőháló álljon rendelkezésre Magyarországon – a méltó megélhetés mindenkit, gyermeket és felnőttet egyaránt megillet!
  • Tagjaink közé várjuk mindazokat, akik szeretnének aktívan tenni a szegénység megszűnéséért Magyarországon, és látják, hogy a családi pótlék a gyermekszegénység megelőzésének és leküzdésének, a gazdasági-társadalmi krízis elkerülésének fontos eszköze.  
  • Tagjaink lehetnek egyének és szervezetek is, tagságunk kor, nem és társadalmi háttér szerint is sokszínű, vannak köztünk szegénységben élő érintettek, középosztálybeliek; köztük diák, dolgozó, álláskereső, nyugdíjas, családos és nem családos emberek.