Barion Pixel Méltó Megélhetés Munkacsoport – Esély Labor Egyesület

Méltó Megélhetés Munkacsoport

 

 

Kik vagyunk?

  • Közösségünk, a MÉLTÓ MEGÉLHETÉS MUNKACSOPORT (MMMcs) 2016-ban alakult és a szegénység visszaszorításával foglalkozik tájékoztató, érdekérvényesítő kampányokon és eseményeken keresztül. 
  • Célunk, hogy legyen jobb szociális védőháló Magyarországon – a méltó megélhetés mindenkit, gyermeket és felnőttet egyaránt megillet!
  • Tagjaink közé várjuk mindazokat, akik szeretnének aktívan tenni a szegénység megszűnéséért Magyarországon, valamint a szociális munkások, szociális szakemberek és egyéb szociális ágazati dolgozók láthatóságának növeléséért. Csatlakozz hozzánk ha a családi pótlék szerinted is a gyermekszegénység megelőzésének és leküzdésének, a gazdasági-társadalmi krízis elkerülésének fontos eszköze.  
  • Tagjaink lehetnek egyének és szervezetek is, tagságunk kor, nem és társadalmi háttér szerint is sokszínű, vannak köztünk szegénységben élő érintettek, középosztálybeliek; köztük diák, dolgozó, álláskereső, nyugdíjas, családos és nem családos emberek.
  • A közösségszervezés, közösségi érdekérvényesítés módszerével dolgozunk, az érintettek bevonásával közösen dolgozunk a változásokért.

Min dolgozunk?

2017 óta dolgozunk a családi pótlék megduplázásának ügyén, ami COVID-19 válság miatt aktuálisabb, mint valaha! Duplázzuk meg a családi pótlékot! kampányunkkal nemcsak a szülőket, magán embereket, a szélesebb társadalmat sikerült elérnünk, hanem a döntéshozókat is.

Ha kíváncsi vagy mit tettünk eddig és milyen eredményeket értünk el, kattints ide!

 

A Covid-19 pandémia azt is  megmutatta, hogy a társadalomnak a szociális ágazat munkájára nemcsak szüksége van, hanem a szolidaritás és a hatékony segítségnyújtás elengedhetetlen ahhoz, hogy ilyen kríziseket együtt átvészeljünk. Ezért idén tavasszal összefogtunk szociális munkásokkal és az őket képviselő szervezetekkel és először a szociális dolgozók oltásáért indítottunk közös kampányt, majd egy közösségi, részvételi folyamat eredményeként egy láthatósági kampányt is indítottunk, hogy megmutassuk mennyi mindent csinálnak a szociális munkások, mekkora szükség van rájuk.

Ha részletesen olvasnál a kampányainkról, kattints ide!