Budapest Esély Nonprofit Kft.

Budapesti Esélyegyenlőségi Cég

A Fővárosi Önkormányzat 1996-ban a Budapest Esély NKft. megalakításával védőhálót húzott az intézményrendszer labirintusából kihullott, fővárosi munkanélküli emberek alá. A Budapest Esély központját és három kirendeltségén évente 3.000-4.000 álláskereső fordul meg munkalehetőségért, tanácsért. Közülük évi 800-1.000 fő számára a szervezet közfoglalkoztatást is biztosít. A külön feladatként megjelenő hajléktalan közfoglalkoztatási program évente 200 hajlék nélküli személy számára ad legalább rövid távon biztos megélhetést, e mellett számukra szociális és mentális támogatást is szervez.

A Budapest Esély nem csak közfoglalkoztatást szervez, de egyre sikeresebben segíti a budapestiálláskeresőket abban, hogy piaci munkahelyhez jussanak. Korábban évente 80-100 főt, 2007 óta, az intenzív módszertani fejlesztés hatására évi 200-300 álláskeresőt segít piaci munkahelyhez. A szervezet elkötelezettségét a munkába segítés és hatékony beilleszkedés iránt mi sem mutatja jobban, mint hogy saját állandó munkatársainak is csaknem fele náluk kezdte közhasznú dolgozóként.

A Budapest Esély keretein belül 2003. óta működik a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda(FEMI). Feladata, hogy a fővárosban és a központi régióban segítse a foglalkoztatási és esélyegyenlőségi szolgáltatások összehangoltabb fejlődését. A FEMI munkája is hozzájárult ahhoz, hogy az EU-s foglalkoztatási projekt-támogatások közül a budapesti szervezetek több, mint tízmilliárd forintot tudtak aktivizálni.
Az iroda számos fővárosi foglalkoztatási és esélyegyenlőségi célprojektet működtet Európai Uniós és hazai források bevonásával. Az Európai Bizottság az aktív társadalmi befogadás 9 legjobb példája közé választotta be a Budapest Esélyt 2008-ban, így közösségi szinten is Budapest az egyik legjobb gyakorlatot folytató város. Ugyancsak dicséretes, hogy az ENSZ Global Compact kezdeményezése a sokszínű városok stratégiáinak jó példái közé emelte Budapestet.
Budapest Esély Nonprofit Kft a fővárosi esélyegyenlőségi politika innovációs központja és koordinátora.

Cím

  • Street: Őr utca 5-7.
  • Postcode: 1084
  • City: Budapest

Kapcsolat

  • Telephone: 061/476-1930
  • Fax: 061/476-1931
  • E-Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

On the map

Fill in your address into the address field below the map and the shortest route will be calculated.